3G Watchdog – övervakar ditt internetanvändande, enkelt och smidigt

3g watchdog logoJag har precis som många andra ett tak på mitt abonnemang över hur mycket data jag kan ta emot och skicka, med andra ord hur mycket jag kan surfa på Internet. Det är här 3G Watchdog kommer in.  3G Watchdog är ett ytterst smidig verktyg som övervakar ditt internetanvändande och kan, efter att du snart nått din datagräns varna dig i god tid om hur mycket data du har kvar att använda.

När du startar appen för första gången ombeds du att mata in några inställningar och värden(som i efterhand när som helst kan ändras om du så vill). De tre viktigaste värden du ombeds att fylla i är: hur mycket data du har till ditt förfogande, hur ofta ditt datatak nollställs och vilket datum. I mitt fall blir det följande: 1 GB datatak som nollställs den första dagen varje månad. Dessa värden varierar från abonnemang till abonnemang och det är upp till dig att ta reda på dessa, är du osäker så kontakta din operatör.

Väl inne i appen möts du av en snygg och sofistikerad sida med en övergripande blick över ditt internetanvändande. Du ser hur mycket data du har använt sen den senaste data-nollställningen och du ser också hur mycket data du har använt förhållande till tidsfristen du har. Du ser även hur mycket data du har använt idag, senaste veckan och senaste månaden. En smart liten funktion som 3G Watchdog har är att den räknar ut och uppskattar hur mycket data du kommer ha använt vid slutet av varje period. Räknar den ut ett värde som överstiger ditt tak bör du dra ner lite på internetanvändandet om du vill kunna surfa perioden ut men räknar den ut ett värde som är lägre än ditt tak så kan du nog surfa lite extra.

Förutom att övervaka datamängden så kan appen som sagt även varna dig när du närmar ditt datatak, hur nära ställer du in själv; exempelvis när du har använt 90% av din datamängd.

3G Watchdog är alltså en utomordentligt smidig app och är förmodligen den appen som har mest körtid i min mobil(eftersom den dras i bakgrunden hela tiden).

Jag finner appen väldigt användbar, gör du?

Ladda ner 3G Watchdog på Android Market här!

Köp 3G Watchdog pro på Android Market här!

 

3g watchdog screenshot 1   

Comment is closed.