CardioTrainer

En bra löparklockakostar runt 3000kr, den har då inbyggd GPS-positionering och när man kommer hem så kan man koppla in den i datorn via USB och studera sin löparrunda in i minsta detalj, var man sprang, hur fort man sprang och hur pulsen var. 

cardiotrainerCardioTrainer är ett gratisprogram som ger Android-ägarna tillgång till nästan alla dessa funktioner förutom pulskontroll. Att min mobil kan ersätta en löparklocka för 3000kr är inget annat än fantastiskt och idag tog jag med CardioTrainer ut på ett första prov. När man börjar löpa så drar programmet igång musik från vald playlist och man får då coachning av en röst med ett valt intervall (denna funktion provade jag dock inte då vi var två som var ute och joggade).

När vi har joggat klart så ser jag till min förvåning att programmet har missat att ta med en halv kilometer. Detta är givetvis inte bra och jag antog att GPS-inställningarna i programmet var felinställda,  man kan nämligen ställa in hur noggrann positionering man vill ha. Väl hemma så kan man på datorn studera hur väl man genomförde sin träning och till skillnad från löparklockor så kräver inte CardioTrainer någon synkronisering via USB för allt är redan synkat via 3G! Det är bara att surfa in på www.worksmartlabs.com/cardiotrainer och slå in koden som man finner i programmet och på hemsidan finns all info om ditt lopp, med kartor, hastigheter, sträcka, höjdskillnader mm.  På hemsidan finns det även Facebook-integration om man vill dela med sig av sin joggingtur.

Efter att ha studerat min rutt en stund så inser jag mitt misstag, mobilen hade inte hunnit snappa upp tillräckligt med satelliter när vi började löpa och därför fattades de första 500 metrarna vilket resulterade i att statistik som hastighet och löplängd blev fel. Jag får ge programmet en chans till senare i veckan och då ge programmet någon minut att söka satelliter innan jag börjar jogga.

CardioTrainer “Race Against Yourself”
För oss svenskar som fortfarande väntar på att Google ska låta oss få tillgång till betalprogram på Android Market så är det kanske en liten tröst att vi gratis kan ladda ner extra programmet till CardioTrainer kallat “Race Against Yourself” som annars kostar 3 dollar. Detta tillägg  ger CardioTrainer en ny funktion som gör att det peppar dig att förbättra din löptid och berättar hur du ligger till jämfört med dina tidigare tider.

Android-länk: Hämta applikationen på Android Market.

Länk till en Youtube-film som demonstrerar programmet.

Det finns ytterliggare två löparprogram till Android, Buddy Runner och My Tracks och självklart så kommer vi att testa även dessa för att se vilket program som är bäst!

Hjälp oss att växa genom att dela dennan sida!

Inga liknande inlägg

Comment is closed.