De bästa apparna 2016

Vi går snart in i 2017 och det kan vara dags att summera året på olika sätt, till exempel när det gäller de appar som släppts under året. Vi har under 2016 presenterat en lång rad appar med recensioner och guider, däribland en större guide till Pokémon GO (titta här) och skrivit om nyheter inom webbaserade appar för Android-enheter. Det har skett mycket inom apputvecklingen under året och vi har kunnat prova på mängder av imponerande nyheter. Nedan hittar du en lista över de appar vi har uppmärksammat mest under 2016. Vi tycker nog att listan kan betraktas som en resumé av de bästa apparna 2016!

Clash Royale

Bland onlinespel med multiplayer-funktioner finns det inget spel, vare sig till Android eller iPhone/iPad, som är mer populärt än Clash Royale. Detta ganska okomplicerade spel som bygger på deckbuilding har fångat miljontals spelares intresse det här året och det finns faktiskt med i Google Plays topplista över de ”mest beroendeframkallande” spelen för 2016! Det är den finska spelutvecklaren Supercell som har skapat Clash Royale. Supercell ligger också bakom Boom Beach, som är ett annat spel som har varit omåttligt populärt de senaste tolv månaderna.

Pokémon GO

Vem hade anat att de små krabaterna från Pokémon-världen skulle göra en sådan storstilad comeback? I början av juni nu i år släppte Nintendo en app med en typ av virtual reality-funktioner, eller snarare ”augmented reality”, och den blev makalöst populär direkt. Miljontals användare laddade ned appen de första dagarna och Nintendos aktiekurs fullkomligt exploderade uppåt. Spelet kombinerar ett krav på att man ska ut och röra på sig med strategi och även några sociala funktioner – den perfekta mixen alltså. Den enda nackdelen är väl att det kan krävas att man betalar en liten slant för att man inte ska vara kvar på de lägre nivåerna under alltför lång tid.

Soldiers

Soldiers är ett mäktigt MMO-strategispel som bjuder på ett riktigt stort djup. Här gäller det inte bara att gå i krig utan att också bygga upp baser, träna trupper, med mera. Spelet bjuder på ganska stor valfrihet och det är lika mycket ett äventyr (dock i krigsmiljö) som det är ett strategispel. Det finns inget som är så läckert som att hitta nya områden med nya resurser som kan användas för att bräcka motståndarna. Soldiers, som är skapat av Plarium Global, var en av de absolut mest nedladdade apparna på Google Play under 2016 och vi måste säga att vi förstår helt och precis varför det förhåller sig på det viset.

Slots of Vegas

Det är inte möjligt för riktiga casinon att lägga upp spelappar i Google Play. Giganten Google vill nämligen av någon anledning hålla sin digitala marknadsplats fri från spel om pengar. För den som vill pröva lyckan på banditer och på bordsspel som roulette och blackjack har dock många appar att välja mellan för spel med låtsaspengar. En stor mängd av spelapparna har faktiskt fått riktigt höga betyg och det spel som är mest populärt är Slots of Vegas. Här finns mängder av slots, det vill säga banditer/spelautomater, att spela på. Med bonusmynt att hämta vid inloggning, topplistor, free spins och liknande blir spelupplevelsen ganska så god och det här är en app vi kan rekommendera. Får du blodad tand och vill spela på riktigt får du i stället vända dig till en riktig spelsida.

Saknar du någon app? Kontakta oss gärna med tips. Om vi tycker att ditt tips håller måttet uppdaterar vi självklart listan. Vi Android-användare måste ju hjälpas åt med att hitta de bästa apparna och spelen. Informationen på Google Play är ju inte direkt upplysande alla gånger.

Comment is closed.