Ghoti – Ett svenskt ordspel för Android – Googleandroid.se

Ghoti - Svenskt spel till androidGhoti är ett svenskutvecklat ordspel för Android-telefoner. Spelet går ut på att fylla en spelplan med bokstäver så att de formar ett ordnät med så många och långa ord som möjligt.
Ordnäten kan byggas i storlekar från 3×3 till 9×9 maskor. Bokstäverna får man genom att snurra hjulen på en enarmad bandit. Poäng ges för varje ord, baserat på dess längd. 

När man gjort klart ett ordnät kan man dela det med sina vänner via bl.a. Facebook. Det finns också en Facebook-sida där man är välkommen att lägga upp sina ordnät, diskutera och ge feedback mm.

Spelet finns ännu endast för Android-telefoner, men utveckling för iPhone är tydligen påbörjad. Spelet hittas enklast genom att söka på Ghoti på Android Market där det finns tillgängligt både i en gratisversion med annonser och i en betalversion utan annonser.

Namnet Ghoti är en engelsk ordlek som enligt ryktet ska ha hittats på av författaren George Bernard Shaw som en drift med engelska stavnings- och uttalsregler. Ghoti ska uttydas [fɪʃ] och är ett uttryck för att ett komplett spel liknar ett slags fisknät med ord.

Spelet är utvecklat av Leif Rilbe hos AppForGrabs Software. Spelidén är hämtad från ett sällskapsspel som uppfanns i Leifs familj när han växte upp.

Skärmdump på spelet Ghoti  Skärmdump på spelet Ghoti  Skärmdump på spelet Ghoti