– GPS-baserat » GoogleAndroid.se GoogleAndroid.se

Samsung fick en riktig Android-hit med Galaxy S, mobilen har totalt sålts i över 5 miljoner exemplar världen över. Tyvärr är det många  Galaxy S-ägare (inkl mig) som upplever att GPS-mottagningen inte är speciellt bra . Det förvånar mig att Galaxy S har dessa problemen eftersom jag upplevde exakt samma problem med Samsungs första Galaxy-modell, i7500.

För att råda bot på problemen så köpte jag appen Bluetooth GPS Provider, som numera är gratis. Med hjälp av den så kan jag koppla hop min Android med min gamla GPS-puck från TomTom. Först fick jag dock googla fram vad min puck hade för inbyggd fyrsiffrig kod. Man kan tycka att det är bökigt att behöva använda en extern gps-puck, men är man beroende av att ha bra mottagning så tycker jag att Bluetooth GPS Provider är ett intressant alternativ. Länk till Bluetooth GPS Provider’s hemsida.

När vi ändå är inne på appar som löser GPS-problem så vill jag även passa på att nämna Tracker Booster. Det är en app som hjälper löparapparna att få bästa möjliga GPS-signalen genom att hålla GPS-enheten aktiv i bakgrunden. Vissa mobiler har tydligen problem med att få en tillförlitlig GPS-info. Ni kan titta på bilderna och jämföra resultatet med och utan Tracker Booster här.

Comment is closed.