Huawei P1 S – Världens tunnaste android släpps i Kina

Huawei-Ascend-P1-S

På CES-mässan tidigare i år tillkännagav mobiltillverkaren Huawei sin kommande ultratunna smartphone Huawei P1 S som med sina 6.68 mm påstås vara den tunnaste androidtelefonen någonsin(Motorola razr:s tjocklek: 7.1 mm). Tidigare var det sagt att telefonen skulle börja säljas någon gång under andra kvartalet detta år men tidigare den här månaden tillkännagav Huawei att telefonen redan kommer börja säljas i slutet av mars, dock endast i Kina. När den blir tillgänglig för resten av världen är ännu okänt men i och med framflyttningen av det ordinarie release-datumet hoppas vi att den snart även kommer till oss.

Huawei P1 S kommer även släppas i en aning tjockare version (en tjocklek på 7.69 mm) kallad “Huawei P1″ och enda skillnaden mellan dessa bortsett från dimensionerna är att Huawei P1 kommer husera ett batteri med lite mer kraft, mer exakt ett batteri på 1800 mAh mot Huawei P1 S:s 1670 mAh.

Ett par andra tekniska specifikationer:

  • 4.3″ Super AMOLED qHD 960×540 pekskärm med Gorilla Glass
  • 1.5 GHz dual core Cortex A9 processor
  • 1 GB RAM samt 4GB ROM
  • 8 MP kamera på baksidan( med dubbla lysdioder) respektive 1.3 MP på framsidan
Vad priset landar på återstår att se men telefoner vi tidigare sett från Huawei ha oftast hållit en relativ billig prislapp till prestandan men på bekostnad av byggkvalitén. Vi kan inget annat än vänta och se om Huawei fortsätter i sina egna fotspår.

Källa: M.I.C Gadget

Be Sociable, Share!

Inga liknande inlägg

Comment is closed.