Jewels

jewels-ikonFör länge sedan när handdatorerna hade monokroma bildskärmar så fanns det ett spel som fick mig att inse att pekskärmar faktiskt lämpar sig väldigt bra för spel, Bejeweled ett simpelt men ack så beroendeframkallande pusselspel.

Jewels är en Bejeweled-klon och en “mycket bra” sådan. Jag har spelat Bejeweled både till Palm och iPhone och trots att Jewels inte kostar ett öre så tycker jag att det är minst lika bra som sin förebild! När man börjar spela så får man välja mellan två spelsätt “Normal mode” och “Timed mode”, det senare alternativet är mitt val var gång. Spelet går ut på att man ska placera 3 eller fler kristaller av samma färg i rad, klarar man det så försvinner dessa och man får poäng.

Spelet har en snygg presentation, tydlig och fin grafik och perfekt spelkontroll. Tyvärr saknar spelet musik och ljudeffekterna är mer störande än bra, men trots det så är Jewels ett av de mest välgjorda spelen till Android som vi har testat. Och att det är gratis gör inte saken sämre!

jewels