Nöje

Flyg.nu är från början en webbsida där du kan jämföra priser på flygbiljetter från ca 20 svenska resebyråer med inriktning på flygresor. Sökningen är ganska simpel, du söker på avreseord, destination, datum och kan också filtrera på mer specifika parametrar såsom flygtider och restid.

Under våren har det tagits fram mobilappar till iPhone och Android där du på ett snabbt sätt kan göra motsvarande sökning som du gör på webben. Version 1.0 av appen är ute nu på Google Play.

Appen utvecklades i Eclipse och platform 4.2.2 (API level 17) och använder också en kalenderkomponent (Caldroid) som är både snygg och enkel att integrera i sitt projekt.

Eftersom datat hämtas i realtid från ett antal olika servrar sker kommunikationen med en webbserver som skickar tillbaka data i csv-format för att snabba upp appen så mycket som möjligt.

Just nu är nästa version på gång där man ska bl a kunna göra ytterligare filtrering på sökresultatet. Förhoppningsvis så blir också resebyråernas sidor mer webbanpassade så man enklare kan göra själva bokningen via telefonen.