Online

ProjectINF är ett lagbaserat online-krigsspel som påminner om Quake och Unreal Tournament ur fågelperspektiv, utvecklat av ChickenBrick Studios.

projectINF

The beginning
När du startar spelet får du först välja vilken typ av krigare du vill ha och man har tre olika karaktärer att välja på, från den lilla snabba krigaren till den stora sega. Jag valda den mellanstora karaktären och blev snabbt kanonmat åt de stora sega spelarna som tål mycket skada och är livsfarliga med sina machineguns. Matchen som jag hade hoppat in i gick ut på att det laget som först dödade motståndarna 100 gånger vann, här var jag helt chanslös.

Karaktären utvecklas
Nu var jag nära att tröttna på spelet, men så hoppade jag in i en ”Capture the Flag”-match (går ut på att sno åt sig motståndarens flagga) och lyckades faktiskt ha ihjäl några motståndare. När man dödar någon så får man erfarenhetspoäng och pengar och min karaktär började nu gå upp några levels. När man får högre level får man välja vilka färdigheter man vill ska förbättras som tex armor, damage, range, speed.

projektINF.2

Tillbehör
För pengarna man tjänar kan man kan handla diverse hjälpmedel som tex bättre rustning, mediciner, mm. Det tog ett tag innan jag upptäckte att min karaktär har två hjälpmedel redan från början, en tillfällig rustning och handgranater. För att utrusta sin karaktär med tillbehör så trycker man på meny-knappen och drar sedan över sakerna till de fyra cirklarna som omger honom. För att sedan använda dem så trycker du på din karaktär och för fingret över det tillbehöret som du vill använda.

Slutkommentar
Har aldrig varit någon fantast av online-spel och är därför förvånad över hur roligt jag hade med ProjectINF. Spelet är oerhört välgjort och jag hade lätt kunnat betala några tior för att få ladda ner det.