Pekplattor

Jag tänkte att jag skulle försöka se hur det är att skriva hela det här blogginlägget på Noten, och hur det har gått visar sig i slutet av inlägget.
Att slita sig från plattan blir svårare och svårare,  det är något som jag har märkt nu när jag inte varit hemma ”på riktigt” på några dagar.
Det blir så fantastiskt enkelt att på distans få lite vettigt jobb gjort med noten som sällskap, visserligen har jag ju alltid min trogna Galaxy S3 som ständig följeslagare, men när det kommer till att faktiskt jobba så slår Noten, S3an på fingrarna. Nu har jag inte gjort några märkvärdiga modifikationer för att underlätta jobbet, men det är inga problem att koppla in både en mus och tangentbord till noten och då blir taben ännu kraftfullare och mer lik en PC.
Jag hoppas att snart det kommer ett samsungbrandat modellspecifikt tangentbord som även fungerar som ett hard case (hör ni det samsungutvecklare! Ett seriöst önskemål från en seriös testpilot ;)

En annan uppgift som datorn tidigare hade vara att den underlättade betalningen av räkningar, men den har nu tagits över nästan helt av Noten och min banks bankapp, det är så enklare att bara scanna räkningarna med appen och kameran och lägga till dem för betalning på någon sekund.

 

Sikta, scanna och betala.

Google firade i dagarna att androidanvändare laddat hem 25 miljarder appar och spel från Play Store, och det firade de med galna priser på ett helt gäng appar och spel och i samband med det.

Where’s My Perry? Sjukt beroendeframkallade tankenötsspel.

Jag kanske gick lite ”overbord” med köp av spel, de kostade oavsett tidigare pris bara 1,50:- ”kreditkortet gick varmt”. Nu hade jag en arsenal av spel att kasta på notens quad-core Exynos processors, och allt den fick sätta tänderna i  klarade den av utan några problem, inte ett enda lagg.

Action! Bli Batman och rädda Gotham City i The Dark Knight Rise
Kör som en galning i Asphalt 7: Heat
Bli en hill billy och gör köttfärs av utomgjordingar som försöker själa din majs i
Farm Invasion USA

Det har nästan blivit så att jag spela mer på taben nu, än jag gör på min gaming-PC.

Det har ju gått ganska bra att skriva det här inlägget på plattan, och det fina med android är att man kan mjukvarumodifiera nästa allt man vill, om man inte är nöjd med det som finns där från början. Jag har tex, bytt ut det medföljande tangentbordet mot SwiftKey 3 Tablet Keyboard som finns på google play och det har nog bidragit till att denna text blev en barnlek.

DSLR Controler, en fantastisk liten app som kostar några tior, men helt klart värt det när du kan göra om din Note 10.1 till en live view skärm och fjärrkontroll till ditt Canon Eos system

Nästa gång ska jag försöka att koppla ihop plattan med en Canon eos 7D och enbart använda noten som sökare och fjärkontroll med appen DSLR Controler .