Provsmaka framtidens Android redan idag! » » GoogleAndroid.se GoogleAndroid.se

Google jobbar på högvarv med att förbättra Android och släpper ständigt nya versioner med intressant nyheter och förbättringar. Det enklaste sättet att få ta del av dessa förbättringarna är att invänta mobiltillverkarnas Android-uppdateringar, en väntan som ofta brukar bli lång. Ett alternativ är att på eget bevåg hacka mobilen och lägga in någon hemmasnickrad version av Android.

Det finns även ett tredje alternativ. Man kan installera olika funktioner från de kommande Android-systemen i det nuvarande Android-systemet. Eftersom Android är baserad på öppen källkod så kan programmerare ta ut delar av koden och skapa appar av dessa. Här nedan följer tips på ett par appar som man kan installera om man vill ha funktioner från nyare Android-versioner.

Gingerbread Keyboard (från Android 2.3). Det innehåller ÅÄÖ men saknar tyvärr ordförslag. iPhone har alltid haft ett bättre tangentbord än Android och detta är något som Google har försökt att göra något åt i Android 2.3. Jag tycker att tangentbordet fungerar ypperligt och vill varmt rekommendera det! På Android Market finns det en app som heter “Keyboard from 2.3“. Denna kräver dock Android 2.2 och kör era mobiler 2.1 så ska ni istället kolla in “Gingerbread Keyboard” som måste installeras manuellt.

LiveWallpaper from Gingerbread (från Android 2.3). Låter kanske som en bagatell men jag gillar den. Det är en förnyad version av den klassiska Nexus One-bakgrunden som fascinerade många när levande bakgrunder var något nytt. “LiveWallpaper from Gingerbread” kräver Android 2.2 och finns att ladda hem på Android Market.

Android 2.3 Launcher (home) (från Android 2.3). Installerar ni denna så får erat skrivbord på mobilen samma utseende, funktion och snabbhet som Android 2.3. “Android 2.3 Launcher (home)” finns att ladda hem på Android Market och kräver Android 2.1.

Musikspelare från Honeycomb (Android 3.0)
Känner ni er riktigt experimentsugna och exotiska så kanske ni vill testa beta-versionen på den kommande musikspelaren från Android 3.0? Surfa i så fall in på denna sidan och ladda ner APK-filen som finns där. Med den nya musik-appen så kommer man  att kunna skicka låtar trådlöst direkt från tex iTunes på datorn till mobilen (det kommer även funka med andra program). Dessutom finns det en funktion som gör att man kan komma åt hela musikbiblioteket som finns på datorn direkt från mobilen.

Gallery 3D (Android 2.1)
Detta är Android’s original-app och anledningen till att jag nämner den är för att många mobiler inte levererades med denna, bla HTC ersatte den med en egen. Appen är inte jättebra på att visa bilder då den endast visar små tumnaglar vilket märks när man zoomar. Istället är den en av få galleri-appar som även inkluderar film-filer i galleriet och dessutom har den en 3D-effekt som är ganska fin. Ni kan ladda hem den härifrån, kravet är Android 2.1 (Android’s kamera-app medföljer också)

Demonstration på Android 3.0′s musikspelare

Comment is closed.