Samsung Note 10.1 "Vi hittade varandra snabbt"

En närmare titt.

Samsung Note 10.1
Nu har jag haft Samsung Note 10.1 i drygt en vecka och det var kärlek vid första ögonkastet, men som i alla relationer finns det saker man stör sig på.
Men för att titta närmare på vad Noten erbjuder i ren synlig hårdvara, alltså det exteriöra som är visuell så kan vi på undersida se en klassisk Samsung 30 pins laddning, som återfinns på alla Samsung-tabbar, en kommunikationsport och en mikrofon, inget jättespännande direkt, men på ovansidan däremot ser vi plats för simkort, uttag för hörlurar en IR sändare, för att tex. använda tabben som en fjärkontroll med tex. programmet smart remote som följer med plattan. Vidare ser vi plats för microSD kort för upp till 64 gb. volymknapp och powerknapp som också fungera som snabbknapp för funktionerna aktivering och av-aktivering av datanätverksläge, flygläge , omstart och sist tre olika ljudprofiler.
Portarna för sim och SD är täckta av ett slitstark skydd som känns som det ska tåla en hel del.
Något som jag tycker är lite störande om man tittar till priset, är att bygget är något plastigt, nu ska jag inte jämföra bygget med iPad för det är ett väldigt genuint bygge,( fanboy or not!) men jag hade önskat mig lite mer ”umpf” i känslan när man håller i den.
Sen tycker jag det är synd att man måste ha en adapter för att kunna använda USB på plattan efter som jag vill kunna koppla samma den med kameror och annat.
Samsung Note 10.1
Naturligtvis har jag skrivit och illustrerat de olika funktionerna med S-pen i S-note.
Skriva, rita, ändra.

Jag har bara skrapat på ytan när det gäller användningsområdena runt Note 10.1s medföljande s-pen
men några av sakerna som är möjliga är att redigera bilder i det medföljande Photoshop Touch där det finns en uppsjö av funktioner, Anteckningsprogrammet S-note där man på olika sätt kan bygga projekt direkt i plattan med bilder former och text, sen finns det massor med appar och program för nerladdning där just en penna kommer till sin rätt.Det enda som stör mig med pennan, eller funktionen när man använder pennan är att man lätt kommer åt plattan med handen, det resulterar ibland oönskade tryckningar på skärmen. jag önskade en uppgradering där  plattan känner av att pennan är i funktion och då skulle touch-funktionen inaktiveras så att kan inte kan råka ta på skärmen och man av misstag aktivera annat på platta.
Samsung Note 10.1
En riktigt trevlig funktion om man sitter med ett projekt är att man kan sitta med flera fönster öppna samtidigt och helt enkelt köra multitaking.
Kameran.

Nja! ingen som jag skulle ersätta varken mobil- eller kompaktkamera med, och att jämför med en systemkamera är bara fånigt och det tänker jag inte göra.
Men andra sidan tror jag ingen på allvar skulle tänka sig att släpa omkring på en platta för att använda som en primär kamera. Kameran är utmärkt för att ta minnesanteckningar med eller använda som scanner med programmet CamScanner.
Det sitter en 5 mp kamera på bakidan och en 1,9 mp kamera på framsidan för tex.videosamtal.
Samsung Note 10.1
Oredigerad bild tagen i dagsljus utan blixt med Note 10.1 5mp baksideskamera.
Samsung Note 10.1
Oredigerad bild tagen i dagsljus utan blixt med Galaxy S3 8mp baksideskamera.
Här ovanför kan vi se på de olika testbilderna som är tagna med dels Noten och min Galaxy S3, att färgåtergiven och ljuskänsligheten är bättre i S3an men att S3ans kamera är mer genomarbetad är nog ingen skräll och sen är det mycket enklare att ta en bild med en mobil än en tab.Leksak.

Jo, det är den också och jag älskar det! Den snabba och kraftiga fyrakärniga Exynosprocessorn på 1,4 GHz gör att det är en fröjd att spela HD-spel på den stora WXGA-upplösta (1280×800) 10,1 tumsskärmen.
sen sitter högtalarna mycket passande på framsidan så att ljudet hamnar där det ska när man tittar på film eller spelar spel.
Samsung Note 10.1
GTA3 inte HD men sjukt kul!
Men det är också skärmen, när vi ändå pratar om visuella upplever, som är en liten besvikelse. Jag hade önskat mig en lite vassare skärm i det här prissegmentet.

Leker man mycket så drar det mycket kräm, men det stora gigantiska 7,000mAh batteriet gör sitt jobb här.En löjligt stor telefon!

Note 10.1 är faktiskt en telefon precis som de andra modellerna i Noteserien, men tack och lov så finns inte funktionen att man kan hålla den till örat på traditionellt telefonvis, det skulle bara vara konstigt… Utan man får använda handsfree eller högtalartelefon.För mig är plattans telefonfunktion en kanongrej efter som jag stundtals vill avskärma mig från omvärlden och stänger av all komunikation i form av min telefon, mail och olika messengers på olika sociala medier, och nu med palttan och 3G funktinen så har jag där ett nummer som endast min familj kan nå mig på i nödfall.

Vem ska ha? Samsung Note 10.1 är helt klart en platta för ett segment personer som på daglig basis hanterar bilder och information för att snabbt kunna kommunicera dessa, jag tänker oavkortat på Fotografer, grafiska designers,
folk i PR/Sociala-medie-svängen osv.Summa Summarum V.1

Efter en vecka är jag mycket positiv och jag ser framemot att börja testa den med min Eos 7D men jag måste bara få´tag på en adapter för ändamålet som jag nämnde längre upp.

Comment is closed.