Skapar Apple trender eller följer de strömmen?

Apple är ett hyllat företag som har skapat populära produkter och det är ofta som man hör att Apple startar nya trender. Att det är andra företag som följer efter Apple och ta efter deras standard. Men är det verkligen så?

Apples produkter, är de verkligen så nyskapande?

Jag tror att vi kan svara både och ja och nej på den frågan. Om vi börjar med iPhone som är en av Apples mest framgångsrika produkter, de sålde bra från start och gör det än idag. Utan tvekan var Apple nyskapande med sin iPhone, det var den allra första riktiga smartphonen på marknaden, den som alla skulle kunna använda inte bara företag. Där var man med och förutsåg en framtid med snabbare mobilt internet samt hur vi skulle kunna använda tekniken på en mindre enhet som får plats i fickan.

Konkurrenterna hade svårt att hänga med Apple från början med sedan hittade man rätt. Tillsammans med Google och operativsystemet Android så fick Apple utmanare. Det var i denna stund som man började att följa trender i stället för att skapa dem.

Faktiska exempel på att Apple inte skapade sina trender själv?

På senare tid har ni kanske märkt att Apple har lanserad större mobiltelefoner? iPhones med större skärmar. Tidigare var det många användare av iPhone som tyckte att andra tillverkare som t.ex. Samsung hade löjligt stora telefoner och att Apples storlekar var perfekt. Användare av andra märken hade krav att telefonen skulle ha större skärm och då valde man inte en iPhone. Vad hände? Jo Apple valde att lägga till flera storlekar på sin iPhone. Man valde att följa strömmen och andra tillverkare.

Sedan har vi mjukvaran med funktioner. Android har alltid varit i framkant med användbara funktioner medan Apple som har ett stängt system har varit väldigt restriktiva.

Här är ett par funktioner som Android var först ut med:

På Apples iPad kan man nu köpa två appar samtidigt, sida vid sida.

En funktion som har funnits i Android och Samsungs Touchwiz i över tre år.

Kolla klart på ett videklipp samtidigt som du öppnar en annan app med flytande fönster, det har iOS fått nyligen.

Samsung med Android och Touchwiz har haft det i över tre år.

I nya iOS kan du dra ner skärmen för att göra snabba ändringar och se notiser.

Det har funnits i Android i alla år som det har varit i Googles ägor.

Comment is closed.