Skönt låt, vad heter den? – fram med SoundHound!

Visst har du någon gång hört en låt på radio och undrat vad låten heter eller vilka som gjort den vare sig det vart en gammal låt som du glömt namnet på eller ny och fräsch musik som du inte känner igen? Appen SoundHound är precis för stunder som dessa och om du inte redan känner till denna nu ganska kända app från Soundhound inc. är det dags att du gör det.

Vad SoundHound gör är att den helt enkelt lyssnar på en låt som spelas och kan efter att ha lyssnat på en liten snutt av låten ganska exakt söka fram vilken låt det är samt vem artisten/artisterna bakom låten är. Utöver dessa två självklara och grundläggande fakta kan SoundHound även ta fram annan info om låten, exempelvis när låten släpptes och på vilket eller vilka album låten förekommer på.

Förutom att appen känner igen faktiska låtar som spelas skyltar företaget bakom SoundHound även om funktionen att känna igen en låt när den antingen sjungs, nynnas eller visslas. Få inga för höga tankar kring denna funktionen dock, tanken är god men i praktiken funkar detta sådär, åtminstone med de låtar jag prövade med(eller är det bara jag som inte kan sjuna … ?)

I appen kan du också efter en lyckad sökning dela låten via sociala nätverk, spela upp låten direkt i Spotify ( dvs. om du har appen installerad) och även kolla in om artisten förnärvarande är på eller förbereder en turné. En annan funktion jag finner väldigt häftig är något som kallas “live lyrics”. Om det är en låt innehållande låttext som du fortsätter spela efter en lyckad sökning kan SoundHound ta fram en låttext till låten som automatiskt bläddras av sig själv likt en karaoke, något jag som sagt fann imponerande.

Hur är din sångröst? Lyckas du sjunga eller nynna en låt som SoundHound känner igen?

Ladda ner SoundHound på Android Market här!

Köp SoundHound på Android Market här!

Soundhound 1 Soundhound 3 Soundhound 4

Hjälp oss att växa genom att dela denna artikel!

Liknande inlägg:

  1. Hockeystats är tillbaka!
  2. Fått en androidtelefon i julklapp – Här är apparna du måste ha!

Comment is closed.