Skype hade stora problem igår

Skype som är en populär tjänst för att göra videosamtal över datorn hade stora problem igår med sin teknik. Majoriteten av alla användare hade svårt att logga in på sina konton och när man väl kom in så såg man att alla sina kontakter som offline. Även ett problem med att ändra status har funnits där ett tag. Felet har påverkat alla användare i hela världen samt alla plattformar och det startade på förmiddagen och senare på kvällen svensk tid hade användare fortfarande problem att logga in.

Nu ska det dock vara löst, i alla fall vad vi har hört av andra användare.

skype-logo-open-graph

Om Skype

Skype är en mjukvara som gör det möjligt till gratis videosamtal över internet. Skype går att använda på PC, Mac, iPhone och Android. Det spelar ingen roll vilken enhet man använder, det går att kommunicera med alla om man har lagt till dem i sin lista.

Skype grundades av en svensk IT-entreprenör, Niklas Zennström grundade företaget 2003 men han sålde vidare Skype till Ebay 2005. 2009 fick Skype nya ägare som var ett investbolag och 2011 köpte Microsoft upp det av investbolaget. Microsoft är fortfarande ägare av Skype och man har inkluderat den i sin svit med internetkommunikation. Bland annat har man ersatt företagskomminikations-appen Lync med Skype for business.

Många säger att Skype har aldrig varit så bra som nu. När Microsoft köpte upp företaget 2011 drog många öronen till sig och var väldigt kritiska till ägandet. Man trodde att Microsoft skulle förstöra Skype men idag är de flesta positiva.

Comment is closed.