De 5 mest efterlängtade android apparna 2012

Tiden går så fort och nu är redan 2011 förbi. Förra året var ett riktigt bra år för Android och flera milstolpar uppnåddes. Det har laddats upp över 500 000 appar på android market, Beautiful widgets blev första betalappen att nå 1 miljon nerladdningar, i slutet på året så aktiverades över 700 000 androidenheter per dag, samsung sålde över 300 miljoner mobiltelefoner och sist men inte minst så har version 4.0 (Ice Cream Sandwich) kommit.

Men nu blickar vi framåt och vad har år 2012 att komma med? Jag har försökt lista 5 appar som vi förhoppningsvis kan se fram emot någon gång under år 2012.

Firefox 10

Firefox loggaDet kommer att komma en uppdatering till webbläsaren Firefox under detta året. Uppdateringen kommer att innehålla många intressanta funktioner. Till och börja med kommer Firefox ha stöd åt det utdöda Adobe Flash Player. Dessutom kommer vissa grundläggande säkerhetsfunktioner att läggas till så som ett antimalware/nätfiske-skydd samt ett ”safebrowsing”-gränssnitt.

Vad gäller prestanda så kommer Firefox 10 att bli snabbare än sin föregångare och kommer att innehålla stöd för hårdvaruacceleration med OpenGL ES.

VLC Media Player for Android

VLC loggaVLC är en av de mest populära mediespelare som finns. Dess enkelhet och det stora antalet kraftfulla funktioner som den kommer fullpackad med, har gjort det till en av de bästa plattformsoberoende mediaspelarna på marknaden.

Snart kommer mediaspelaren även till Android, och den kommer självklart att segla upp som en av de mest nerladdade apparna på Android Market.

Instagram

Instagram loggaInstagram är en gratis applikation för fotodelning, där användaren kan ta bilder, lägga på ett filter och därefter dela med sig av bilden till olika sociala medier, som Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr och Posterous. Applikationen finns för närvarande endast för iPhone, iPad och iPod Touch, men en Android-version har utlovats.

Instagram har laddats ner över 4 miljoner gånger till iPhone, iPad och iPod Touch så det är med all säkerhet en efterlängtad app till android.

Jolicloud

Jolicloud är ett väldigt populärt molnbaserat operativsystem. Enligt deras egen blogg så är en android app planerad för ”framtiden”. Det är inte helt orimligt att tänka sig att det släpps en jolicloud app under 2012.

Jolicloud har fått ett enormt mottagande, inte bara bland netbook-användare, utan också bland Linux-användare som söker efter ett molnbaserat Ubuntu-alternativ. Att skapa appen till Android innebär att JoliOS-användare kommer att kunna komma åt sina data från var som helst.

Flera högkvalitativa, tegra-baserade spel

Som ni vet råder det ett öppet krig mellan Android och iOS på nätet. När man kommer till spelandet är det ofta iOS dragit det längsta strået. Men nyligen, när ett spel som heter Shadowgun dök upp i Android Market, vändes blickarna plötsligt till de kraftfulla Tegra-enheterna. Snart började många utvecklare arbeta på spel som kommer att köras på Tegra 3 tabletter och telefoner. Även om vissa spel redan kommit ut, är många fortfarande under tung utveckling. I denna mycket eftertraktade lista över spel är stora titlar som Max Payne, Lost Planet 2, The Dark Meadow med mera. Inte bara kommer dessa spel att ge spel på Android ett välbehövligt lyft, kommer de också ta kampen mellan Android och iOS till en ny nivå.

 

Vad tror ni att hända med Android under 2012? Vilka appar skulle ni vilja se?

Comment is closed.