Fått en androidtelefon i julklapp – Här är apparna du måste ha!

Är du en av  de lyckliga som fått en ny android-telefon i julklapp? Är du kanske hel ny på android och inte riktigt vet vilka appar du ska ladda ner. Jag har försökt att skriva ihop en lista på de appar jag tycker att man borde ha i sin telefon. Kommentera gärna vilka appar ni anser att man måste installera. 

Barcode scanner
Barcode scanner loggaDetta programmet används till att läsa av streckkoder och QR-koder. Det används av flera andra appar som till exempel Prisjakt. Du kan även läsa av en streckkod och sedan göra en googlesökning på resultatet. Ett perfekt användningsområde är om du surfar på webben och hittar en QR-kod där det länkas till en app, kan du skanna av koden direkt på dataskärmen och sedan kommer du direkt till appen i android market.

Dropbox
Dropbox loggaDropbox är en lagringstjänst i det berömda molnet. Du får 2 GB lagring gratis och då kommer du åt filerna via webben, du kan mappa upp dropboxfoldern i datorn och med denna appen kommer du även åt filerna direkt i mobilen. Ett måste enligt mig. Läs en tidigare artikel om Dropbox.

 

Vem ringde
Vem ringde loggaAndroid appen Vem Ringde startar automatiskt vid ett inkommande samtal och slår upp numret på ägaren. Förutom vemringde.se används andra källor och appen kan därför visa vem som ringer även om det inte är en telefonförsäljare. Läs en tidigare artikel om Vem ringde.

 

Angry Birds
Angry Birds loggaDetta är förmodligen det mest kända spelet till smartphones. Det är väldigt beroendframkallande och det finns många olika seasons-pack för de flesta högtider och årstider. Läs en tidigare artikel om Angry Birds.

 

 

Astro File Manager
Astro File Manager loggaAstro File Manager är en riktigt bra filhanterare för din androidtelefon. Du kan bläddra runt bland filer, ta backup på program, hantera appar som körs, skapa ZIP och TAR-filer och mycket mycket mer. Läs en tidigare artikel om Astro File Manager.

 

Sveriges Radio Play
Sveriges Radio Play loggaEn bra app som låter dig lyssna på radio via din datauppkoppling istället för din FM-radio. En del telefoner saknar ju även FM-radio och då är ju det ett måste. Du kan även lyssna på Sveriges Radios stora arkiv av podsändningar. Läs ett tidigare artikel om Sveriges Radio Play.

 

Shazam
Shazam loggaHör du en låt på radio eller om du är ute på krogen som du tycker är bra eller bara undrar vem som sjunger är Shazam din bästa vän. Starta appen, tryck på stora knappen i mitten och låt Shazam lyssna på låten i några sekunder och du får reda på vad låten heter och vem som sjunger. Smidigare kan det inte bli! Läs en tidigare artikel om Shazam.

 

Spotify
Spotify loggaAlla vet väl vad spotify är vid det här laget. Ett måste för telefonen helt enkelt. Perfekt när du är ute och springer eller sitter på bussen eller tunnelbanan. Läs en tidigare artikel om Spotify.

 

Födelsedagar
Födelsedagar loggaFödelsedagar är den perfekta appen för dig som är lite glömsk. Sök efter personer i sverige eller norge, lägg till de som är under 18 år manuellt eller importerar från dina kontakter eller facebook. När någon födelsedag äger rum så blir du notifierad och missar därmed aldrig mer en födelsedag. Läs en tidigare artikel om Födelsedagar.

 

Jag hoppas du hittar några appar som passar dig! Har du några andra tips, tveka inte att skriva en kommentar!

Be Sociable, Share!

Liknande inlägg:

  1. Radiosportens Vinter-OS
  2. Mix Megapol & SR Player
  3. Appland – Marknaden med enbart svenska appar
  4. Träningsappar till din androidtelefon

Comment is closed.