Mobilrevolutionen – Pokemon GO

poke

Mobilrevolutionen tag ännu ett steg framåt. Vi har sett otroligt många nya och spännande spel från flera olika vinklar, mobilspel på telefonen med chans att vinna pengar drog Spinit igång i september, mer om det i spinit recension men det är ett spel från i somras som vi kommer att skriva om nu.

Pokemon GO för Android och iPhone

Ingen kan ha missat denna nyhet. I sommarvärmen såg man mängder med människor irra runt på gatorna, man hörde att det viskades och pratades om dessa människor och order ”Pokemon GO” hördes. Ja, har du inte hört talas om Pokemon GO så har du säkert bott i ett tält långt ute i en skog…

Vad är Pokemon GO? Det är ett mobilspel som man kan spela på både iPhone och Android. Det går ut på att fånga Pokemon som dyker upp på skärmen. Man kan antingen fånga dem i det ”vilda” eller samla på sig Pokemon av samma sort och sedan utveckla dem, hur många beror på vilken det gäller men spannet går från 12 till 400 st i dagsläget. Det häftiga är att man navigerar i appen som visar spelarens position med en karta så allt sker ”live” så att säga och man måste röra på sig för att det ska fungera. Det går inte att samla på sig många olika Pokemon på samma ställe. Man måste gå med sin telefon, hålla mobilspelet öppet och hoppas på att en Pokemon dyker upp.

Ett tillägg är att man kan använda de bästa Pokemon man har och utmana andra lag i Gym-strider. För att fånga en Pokemon så behöver man bollar, tar det slut går det helt enkelt inte att fånga några nya Pokemon så dessa får man samla på sig i så kallade Pokestops. Både Gym och Pokestops är landmärken, fotograferade av personer som har använt en annan app från Niantic som är utvecklare av Pokemon GO, den andra appen heter Ingress, där har man hämtat informationen till att skapa alla Gym och Pokestops.

I spelet går det att samla på sig Pokecoins, mynt som man får när man tar över ett Gym. Med mynten kan man sedan köpa olika saker i spelet som gör det lite enklare att spela men det går även att köpa för riktiga pengar. Här ser ni en video på en av de populäraste personligheterna på Youtube som spelar Pokemon GO, så har ni inte spelat spelet så gör det innan det är för sent, och för kallt för den delen. Den svenska vintern kommer att bli hård för oss Pokemonspelare J

Comment is closed.