Träningsappar till din androidtelefon

Springande Android loggaEn bra löparklocka kostar runt 3000kr, den har då inbyggd GPS och när man kommer hem så kan man koppla in den i datorn via USB och studera sin löparrunda in i minsta detalj, var man sprang, hur fort man sprang och hur pulsen var. Äger du en androidtelefon kan du ta med den ut på din löparrunda eller skidtur och med någon av de träningsappar jag tipsar om nedan slipper du lägga 3000kr på en bra löparklocka. Personligen tycker jag att löparrundorna har blivit mycket roligare när jag har med telefonen på rundan. Jag får kilometer-tider i hörlurarna under tiden jag springer, och när jag sprungit klart laddas rundan automatiskt upp på nätet och där kan jag i detalj se hur jag sprang. 

Jag kommer nu att gå igenom några av alla träningsappar som finns för android, för det finns verkligen mängder av dem.

 

Endomondo

Endomondo loggaEndomondo är en träningsapp som finns både till Android och iPhone. Appen stödjer många olika träningsaktiviteter så som cykling, promenader, skidåkning och rollerblades m.m. Den är väldigt enkel att använda, välj träningsform och tryck på start. Du kan sedan sätta telefonen i viloläge och ge dig iväg. När du är färdig laddas ditt träningspass upp på endomondos webbsida där du får väldigt detaljerad information om ditt träningspass. Under ditt träningspass får du information i hörlurarna om dina kilometer-tider. Det är en funktion du självklart kan stänga av om du inte vill ha det.

Du kan koppla ihop appen med facebook och då listas alla dina facebook-vänner som kör endomondo och ni kan bli träningskompisar. En riktig cool funktion är att du kan följa dina träningskompisar live om de är ute och tränar. Du kan då skriva och peppa dem, detta hör de sedan läsas upp i hörlurarna.

Ladda ner Endomondo här!


Endomondo skärmdump Android Endomondo skärmdump Android Endomondo skärmdump Android Endomondo skärmdump Android

RunKeeper

RunKeeper loggaRunKeeper är en av de mer kända träningsapparna och även denna finns tillgänglig både till Android och iPhone. Denna app har också många olika träningsaktiviteter att välja mellan, den kan alltså inte bara användas till att springa (som namnet antyder).

Till att börja med så får man skriva in sin e-postadress och ett lösenord, då skapas automatiskt en användare på RunKeeper’s hemsida. På deras  hemsida kan man sedan analysera sina träningspass med hjälp av olika grafer. Appen har ett tydligt och rent gränssnitt som känns proffsigt utan att vara pretentiöst och RunKeeper’s hemsida bjuder samma enkla men känsla.

När ett träningspass är avklarat laddas det automatiskt upp på RunKeeper´s webbsida, och du kan också välja om du vill att det ska skickas upp på facebook så att alla dina vänner kan se hur duktig du varit.

Ladda ner RunKeeper här!

Skärmdump på runkeeper för Android Skärmdump på Runkeeper för Android


 

Sports tracker

Sport Trackers loggaSports tracker har sitt ursprung från Symbian-telefoner och det är Nokia som är de som ligger bakom appen från början. Men förra sommaren meddelade Nokia att de avslutar tjänsten och 3 stycken från sports tracker teamet valde att köra i egen regi.

Detta är nog den trevligaste träningsappen om man ser till utseende och design. Du får mer information på displayen under ditt träningspass än på de andra apparna. Även här får man välja vilken typ av träning ska utföras innan man startar. Det finns en koppling till facebook och när du avslutat din träning laddas träningen upp på Sports trackers webbsida och man kan även välja att skicka upp den på facebook eller twitter.

Ladda ner Sports Tracker här!


Skärmdump på Sports Tracker för Android Skärmdump på Sports Tracker för Android Skärmdump på Sports Tracker för Android Skärmdump på Sports Tracker för Android
 

 

Det är de träningsapparna som jag har testat men det  finns massor av andra träningsappar till Android och alla säger olika om vilka de tycker passar dem bäst. Här är ytterligare några appar: Cardio Trainer, Mina Spår (My Tracks), SportyPal, Runstar™Buddy Runner och Jogtracker.

Vilka appar brukar ni använda när ni tränar??

 

Comment is closed.