Hem / Bästa apparna
Android är ett av de största operativsystemen på mobiltelefoner, och har därmed ett mycket stort stöd från apputvecklare och vill stödja de bästa apparna. Oavsett vad det är för app du är ute efter finns det något för dig, däribland nyttoappar av olika slag utöver underhållning och spel. Du laddar ner apparna från Google Play, och behöver därmed ett Google-konto på din mobil – när detta väl är utfört är det väldigt enkelt att ladda ner och installera dem.
Då det finns ett väldigt stort bibliotek av appar att välja på inom varje kategori kan det dock vara svårt att hitta det som är allra bäst – för även om du kan sortera på användarbetyg i Google Play betyder ju inte det att du vet om något är rätt för just dig och dina preferenser. Därför kan du här läsa några bra förslag på användbara och underhållande appar i olika kategorier – spel, podcast, aktier, språk och övrigt – för att underlätta för dig.
Det finns många spel på Android för olika smaker, och det går därmed inte att säga vilka som är de objektivt bästa spelen för Android – istället finns här ett urval av högkvalitativa spel i olika genrer, så att du kan hitta rätt för just din smak.
Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy är en samling av de tre första delarna i Ace Attorney-serien, där du iklär dig rollen som försvarsadvokaten Phoenix, och ska lösa totalt 14 olika mordmysterier. Det är ett både spännande och komiskt äventyrspussel-spel som låter dig ta den tid du behöver, med ett gränssnitt som passar utmärkt till mobilen, och ett episodiskt upplägg som gör det lätt att spela när du har tid.
Chrono Trigger är ett klassiskt rollspel som först kom ut på Super Nintendo år 1995 – och som nu även finns att spela på Android. Det är ett längre spel med mycket att göra, och med ett turordningsbaserat upplägg som gör sig riktigt väl på mobilen, och passar därmed bra till spelare som önskar ett spel med djup.
Mario Kart Tour är en nytolkning av racingspelserien från Nintendo, utformad för att vara lättstyrd på mobilen, samtidigt som du får samma spelglädje som i varianterna på spelkonsoler. Ett bra val för dig som bara vill spendera några minuter åt gången åt spelet.
Det är populärt att lyssna på podcasts i sin mobil, oavsett om detta gäller när du tränar, medan du lagar mat, eller när du är på väg till och från jobbet. Det finns många appar att välja på, och du får här en presentation av tre populära appar som kanske blir din nya favorit som bästa pod-appen.
Pocket Casts är ett av de allra bästa sätten att lyssna på podcasts på mobilen. Glöm att själva hålla reda på vilka avsnitt du har lyssnat på eller hur långt du kom i det senaste avsnittet innan du pausade – Pocket Casts håller reda på detta åt dig, och synkar informationen mellan dina olika enheter. Den finns gratis, och i prenumerationsversion med ännu fler funktioner.
Spotify är inte bara till för att lyssna på musik, utan fungerar också utmärkt med podcasts. I och med hur stort genomslag appen har för musik är chansen relativt stor att du redan använder den – och då är det smidigt att få allt på ett ställe. Den finns gratis med reklam, eller med prenumeration.
Google Podcasts är lättanvänd, välutformad och gratis, och sticker särskilt ut i hur väl den fungerar tillsammans med Googles övriga appar – till exempel kan du styra den med Google Assistant eller direkt spela upp podcasts som du hittar genom en googlesökning.
Är du intresserad av aktiehandel? Det blir allt vanligare för privatpersoner att pyssla med detta, att följa förändringarna i marknaden, och att investera i aktier som du beräknar vara på uppgång. Har du svårt för att välja en aktieapp ska du vara medveten om att du inte är den enda. Därför hittar du här en genomgång av de bästa aktieappen för Android för dig.
Etoro är en av de mest populära apparna för aktiehandel i världen. Appen är utformad för att vara så användarvänlig som möjligt, med ett lättnavigerat gränssnitt även för nybörjare. Etoro utmärker sig också genom att inte kräva provision på köp och försäljning.
Avanza är störst i Sverige, och är lätt att använda, med låga avgifter och enkel betalning, och möjlighet till handel inom tolv länder. Det går snabbt att registrera sig, och appen inkluderar bra dokumentation för hur det går till att använda den – och behöver du hjälp finns kundtjänst att nå mån-fre.
Skilling är relativt ny på marknaden, men har redan på några år etablerat sig i Norden och några andra europeiska länder. Det har ett stort utbud med låga kostnader och bra verktyg. De äär också unika med att de låter dig handla med kryptovalutor, om du är intresserad av detta.
För dig som är språkintresserad finns det en mängd olika appar som kan hjälpa dig med dina studier – men vilka som är bäst beror till viss del på vilka språk det är du studerar. Här får du en genomgång av några av de mest effektiva och som har rekommenderats som bästa språkappen.
Duolingo är en av de allra största apparna inom språk, och har en mängd olika kurser för olika språk och förkunskaper. Den är som allra bäst på europeiska språk som spanska, franska och tyska, men är mer bristfällig när det gäller till exempel asiatiska språk som koreanska och japanska. Tänk även på att du behöver komplettera med andra studier om du vill bli riktigt bra på ditt valda språk.
LingoDeer är också stort, med många olika språkkurser, men utmärker sig genom att vara mycket bättre på asiatiska språk än dess konkurrenter – inklusive att lära ut kinesiska tecken inom kinesiska och japanska, något som denna typ av appar annars ofta har problem med.
Italki är en app som täcker in tal – något som annars kan vara svårt vid självstudier. Den låter dig hitta lärare inom ett språk och boka in digitala möten med dem, där ni på din nivå har ett samtal och du får den hjälp du behöver när du kör fast.