Eventapp

Hem / Eventapp

Är du på väg att planera en konferens, mässa eller någon annan typ av event? Det finns då mycket att ta hand om, och inte minst är det viktigt att kommunicera med gäster och deltagarna, och att ge dem den information och det material som de behöver. Detta kan vara omständligt med produktion och utskick av broschyrer, biljetter och brev, men det behöver faktiskt inte egentligen vara det.

En bra lösning på problemet är en eventapp – det vill säga ett verktyg som hjälper dig att planera och utföra eventet, och att kommunicera all den information som deltagarna ska ha inför eventet – och möjligheten att på ett enkelt sätt ge ut uppdaterad information efter hand som det dyker upp och blir relevant. Läs mer om eventapp här.

Tips på eventapp

Det finns flera bra appar för events på marknaden för att planera och utföra dessa. En som särskilt rekommenderas är Trippus eventapp. Deras app för events utmärker sig genom att ha en stor mängd av olika funktioner och möjligheter för bästa möjliga organisering och utförande av event av olika typer och med olika antal deltagare i deras app. Event har aldrig varit enklare när man kan samla all information på ett så smidigt sätt.

En annan fördel jämfört med många andra eventappar är att Trippus är ett svenskt bolag som har bra koll på den svenska marknaden (även om appen också fungerar bra för dig som är baserad i, har event i, eller har gäster från utlandet). De har även historia som mäklare av gruppresor, och har därmed praktisk erfarenhet av de förutsättningar som finns inom planering och utförande av konferenser och resor.

Eventplanering – steg för steg

Nedan kommer en steg-för-steg lista på vad som är fördelen med att ha en eventapp för att planera kommande event.

1

Skapa event i app

Själva planeringen av eventet innebär många moment, och blir mer komplex och omfattande ju fler deltagare som är inbjudna. Med en bra eventapp kan detta underlättas enormt, och du får de verktyg som du behöver för att lätt kunna utforma det du har i åtanke. Du kan också här göra sådant som att dela in deltagare i grupper, göra i ordning scheman med tid och plats för olika delar av eventet, med mera.

Utöver det praktiska med att planera inför ditt event kan du också på ett enkelt sätt skapa en visuell design som ser attraktiv ut och som representerar eventet, som deltagare ser inne i appen när de använder den inför och på eventet.

2

Ge deltagarna information

Borta är tiden då du behövde göra i ordning Word- och PDF-filer som du mailar ut, eller broschyrer och biljetter som du skickar på posten. Med hjälp av en eventapp behöver du bara ge dina deltagare tillgång till appen, så får de direkt enkel tillgång till all den information som du lägger upp åt dem – utan att de behöver ladda ner några extra filer.

Du kan på detta vis inte bara dela med dig av sådant som agenda och gruppindelning, utan kan också ge deltagarna vägbeskrivning i form av en inbäddad interaktiv karta från Google Maps, samt ge dem digitala biljetter, kuponger och liknande som de behöver i samband med eventet. Det är ett smidigt sätt att kommunicera med dina deltagare utan att de behöver ha med sig något mer än sin mobiltelefon.

3

Utför eventet

När det väl är dags att utföra eventet är appen också väldigt värdefull. Alla som har organiserat ett event eller liknande har nog varit med om att någonting förändras i sista stund – någon blir försenad, någon är hemma sjuk, och det är något som strular eller som tar lite längre tid än vad som var förväntat och planerat runt omkring.

Utan en eventapp kan detta vara besvärligt, då du måste kunna kommunicera med deltagarna och hålla dem uppdaterade på vad som gäller. Men när du använder en eventapp behöver du inte leta rätt på alla involverade för att informera dem om att en föreläsning har blivit försenad eller flyttad till ett annat rum, eller om att gruppindelningen kommer att se annorlunda ut jämfört med vad det stod på något utskick – du uppdaterar helt enkelt informationen i appen och skickar ut informationen till alla berörda deltagare digitalt.

4

Engagera deltagarna

Ytterligare en fördel med eventappar är att du kan använda dem för att förhöja konferensen och engagera deltagarna ytterligare – till exempel genom att anordna omröstningar där deltagarna kan välja vad de tycker mellan olika alternativ, och tillgång till textchatt för enkel kommunikation. Du kan också lättare göra sådant som att utföra tävlingar och dela ut tävlingsresultat, och visa foton och videor där detta är relevant.

Läs mer