Körkortsapp

Hem / Körkortsapp

För dig som är på väg till att ta körkort eller funderar på att börja arbeta mot det finns det mycket att göra, med mycket studier framför dig – och det är också ofta att läsa teori som många finner svårast. Lättare blir det inte heller då de flesta redan tillbringar mycket tid på studier på gymnasiet, högskolan eller jobb när det blir aktuellt att börja studera till att ta körkortet – och gör du inte det så är risken att du inte klarar det. Då gäller det att kunna vara effektiv och dra nytta av den tid du har.

Det finns faktiskt flera bra metoder att då ta till för att underlätta vid körkortsstudierna, och en väldigt effektiv sådan är att använda dig av en körkortsapp. Alla är vi olika, men för många gör detta informationen lättare att ta till sig än en bok, och det rekommenderas därför att du åtminstone provar på det – även bra körkortsappar är ofta gratis, till skillnad från böcker som du måste köpa eller bara kan låna under viss tid från biblioteket.

Ta körkort app

För många är det svårt att ta till sig informationen när du enbart studerar från en bok. Med en app får du mer interaktivitet, och det är därmed för många lättare att hålla sig fokuserad på rätt sak och att därmed kunna studera mer effektivt.

Det finns flera körkortsappar på marknaden, men en av de allra bästa ta körkort appen heter My Driving Academy. Körkortsappen utmärker sig genom att följa samma typ av övningar som görs på teorilektioner på skolan, men låter dig istället studera var som helst ifrån, när du har tid, med 46 olika övningar. De har också hela 1000 frågor som du kan studera, som kommer med bra förklaringar, som är utformade för att följa ett format liknande det som används i faktiska teoriprov, så att du ska få de allra bästa förutsättningarna för att lyckas med provet.

Och det är inte bara prat – du kan med denna typ av appar följa din utveckling och hur du bemästrar olika delar och frågor och därmed lätt se när du är redo att ta teoriprovet. Du tar det därmed när du faktiskt är redo, och ger dig själv så bra chanser som möjligt för att lyckas redan på första försöket. Enligt My Driving Academy klarar hela 90 procent av de som bemästrat 900 av deras 1000 app-frågor av teoriprovet vid ett enda tillfälle. Deras körkortsapp är pedagogisk och lätt att förstå sig på.

Mer än bara en bok

En bra körkortsapp är mer än bara en digital bok – den innebär istället interaktivitet, möjligheten att följa dina framsteg med statistik, och ett mer engagerande sätt att lära sig på. Detta innebär att du får förklarande och pedagogiska animationer som visar hur olika situationer i trafiken fungerar, lärorika videoklipp och tester som du kan prova din kunskapsnivå med.

Du får dessutom med interaktiva övningar som engagerar dig och får dig att tänka, fundera och logiskt bearbeta frågorna för att uppnå en djupare förståelse, och möjlighet att följa hur långt du har kommit med statistik över dina framsteg – något som för många fungerar motiverande och driver dig till att gå vidare för att få bättre resultat och förbättra statistiken.

Boka körlektioner

Utöver att arbeta med teori på egen hand är många körkortsappar också kopplade till olika körskolor och ger dig möjlighet att boka in dig på körlektioner. Detta är ett både snabbare och smidigare sätt än att göra det på deras webbsida, via telefon eller genom att besöka skolan personligen, och innebär att du kan titta efter vilka lediga tider som finns när som helst, oavsett var det är du befinner dig.

Kommunicera med lärare

Ibland när du studerar finns det risk att du kör fast och inte förstår dig på ett visst moment eller vad du ska göra i en viss situation. Studerar du bara med en bok så finns det inte mycket annat att göra än att fråga någon när de har tid eller att ta med dig boken till körskolan för att be om råd.

Men om du istället använder en körkortsapp kan du lätt och enkelt använda den för att direkt kommunicera med körskollärare via textchatt för att få den hjälp som du behöver. Ofta finns det också en kundtjänst som du kan ta kontakt med om du har problem med själva appen.

Läs mer